Zondag 28 februari, 2021
 
 
 
ConsumentCONSUMENTLeverancierLEVERANCIER
 

VRIENDSCHAPSRINGEN

INKOOP ZILVER EN GOUD

CONTACTGEGEVENS
Gorecht Oost 30-B
9603 AA Hoogezand
Tel 0598 - 326 443
E-mail info@jewelhouse.nl
Twitter Facebook
Reparatie van horloges

Het is erg belangrijk dat er geen vocht en vuil in het uurwerk komen, smeermiddel moet dan ook goed en voldoende aanwezig zijn.  Messing lagers in het uurwerk slijten en moeten worden vervangen wanneer nodig. Een kunstrobijnen lager kan door een val of stoot barsten, vervanging is dan noodzakelijk. In beide gevallen wordt het uurwerk geheel gedemonteerd. De lagergaten worden schoon gepend omdat er vuil in zit, wat met het blote oog niet zichtbaar is, maar grote gevolgen kan hebben.
 
Het vuil wordt samen met het smeermiddel een schuurmiddel en laat de as van het rad slijten. Deze zijn zo klein dat slijpen en polijsten niet gaat, ze zouden te dun worden en door een stoot afbreken en het hele uurwerk zou beschadigen. Alle onderdelen worden nagekeken op hun functie en worden indien nodig vervangen. Na het uitpennen wordt het uurwerk schoongemaakt in een speciale schoonmaakmachine. Bij de montage wordt het uurwerk voorzien van de geëigende smeermiddelen, in totaal 4 soorten. Na montage wordt het uurwerk afgeregeld zodat het weer de correcte tijd weergeeft. De kast wordt schoongemaakt en indien gewenst en mogelijk gepolijst. De kastonderdelen (glas, kroon en poussoirs) worden nagezien en indien nodig vervangen, dit om de waterdichtheid te waarborgen. Het uurwerk wordt in de kast gemonteerd en het horloge wordt waterdicht gemaakt (vanaf 3 atm.). Vervolgens wordt het horloge 3 dagen getest op een testmachine op nauwkeurigheid en loopduur. 


Erg belangrijk is de band die aan de kast gemonteerd is, deze is met behulp van verende stiften bevestigd. Deze stiften verbuigen en blijven daardoor niet goed zitten, bij breuk van de stiften kan het horloge vallen en flinke schade oplopen. Door de schok kan het glas barsten en de waterdichtheid aantasten en het uurwerk beschadigen.(slaat ten eerste echt helemaal nergens(ik zou me kapotte horloge dus niet bij hun brengen… op en lijkt mij onnodige informatie) Nadat de reparatie voltooid is, adviseren wij iedere 5 tot uiterlijk 7 jaar onderhoud aan een mechanisch uurwerk, aangezien dit noodzakelijk is voor de goede werking van het uurwerk.


REDACTIE | DISCLAIMER | PRIVACY | ALGEMENE VOORWAARDEN
Copyright 2021 Jewelhouse &