Zondag 28 februari, 2021
 
 
 
ConsumentCONSUMENTLeverancierLEVERANCIER
 

VRIENDSCHAPSRINGEN

INKOOP ZILVER EN GOUD

CONTACTGEGEVENS
Gorecht Oost 30-B
9603 AA Hoogezand
Tel 0598 - 326 443
E-mail info@jewelhouse.nl
Twitter Facebook
Onderhoud Horloges

Het onderhoud aan horloges omvat diverse aspecten waaronder het uurwerk en de kast.
Door warmtewisselingen zoals zon en lichaamstemperatuur wordt het smeermiddel van het horloge aangetast, met slijtage als gevolg. 

Tijdens het dragen van het horloge met onze dagelijkse bezigheden komt er transpiratievocht tegen de horloge kast. In het transpiratievocht zitten diverse zuren die de afdichtingen in de achterdeksel en de kroon aan kunnen aantasten, waardoor er vocht en vuil kan binnen dringen in het uurwerk. 


Waterdichte horloges
Voor mechanische horloges die (vanaf spat, 3 atm) waterdicht zijn is het aan te bevelen om deze iedere 4 jaar te laten onderhouden. Bij waterdichte (waterproof) horloges is het aan te bevelen deze 2 maal per jaar te laten controleren op hun dichtheid. Zelf kan men regelmatig controleren of het glas niet beschadigd is en of de kroon nog recht draait. Als de kroon er gedeukt uitziet, een slag heeft tijdens het draaien of zijn kleur verliest geeft deze zelf al aan dat het zijn afdichtende functie verloren is. Vervanging is noodzakelijk om de waterdichtheid te garanderen.


Batterij
Bij een batterij wisselen is het noodzakelijk dat de behuizing (bij waterdichte kasten) weer waterdicht afgeperst wordt. Wij zijn in staat uw horloge weer waterdicht af te persen met de modernste waterdicht afpersmachine welke werkt met over en onderdruk. Wij adviseren iedere 5 tot uiterlijk 7 jaar onderhoud aan een mechanisch uurwerk, aangezien dit noodzakelijk is voor de goede werking van het uurwerk. 


Handopwinders
De handopwinders moeten iedere dag opgewonden worden en zijn vaak niet stof,- of waterdicht.
Bij dagelijks gebruik is het aan te bevelen het uurwerk jaarlijks na te laten kijken. 


Kwartsuurwerken
Kwartsuurwerken hebben minder onderhoud nodig, omdat deze geen ‘continu krachtenspel’ hebben. Er zit geen smering op het raderwerk welke slecht kan worden, maar wel op de wijzer en de datumverzetting. Vocht en vuil zijn van invloed op de uurwerken. Het uurwerk gaat slechter lopen. Bij vervuiling dient het uurwerk geheel gedemonteerd en schoongemaakt te worden en voorzien van de geëigende smeermiddelen. 


REDACTIE | DISCLAIMER | PRIVACY | ALGEMENE VOORWAARDEN
Copyright 2021 Jewelhouse &