Zondag 28 februari, 2021
 
 
 
ConsumentCONSUMENTLeverancierLEVERANCIER
 

VRIENDSCHAPSRINGEN

INKOOP ZILVER EN GOUD

CONTACTGEGEVENS
Gorecht Oost 30-B
9603 AA Hoogezand
Tel 0598 - 326 443
E-mail info@jewelhouse.nl
Twitter Facebook
Ron Offenbach
Parel sieraden

Sinds mensenheugenis heeft de mysterieuze glans van de parel een geweldige aantrekkingskracht. Naast goud is de parel het meest begeerde juweel in alle culturen van de wereld. Zoals diamant wordt vergeleken met de zon, zo zijn parels als het licht van de maan; zacht, maar toch intens glanzend. Ondanks dat mensenhanden tegenwoordig de vorming van parels een beetje sturen, blijven parels een puur natuurproduct. Daarom voelen ze zo heerlijk aan. Bovendien hebben parels de bijzondere eigenschap zich aan te passen aan de kleuren waarop ze worden gedragen. Desondanks moeten parels altijd ’live’ worden uitgezocht, want de combinatie huidskleur en parelkleur is echt essentieel.

Of je nu een klassiek of modern type bent, een parelsieraad staat altijd. Met een parelsnoer (waarbij lengte en slot bepalend zijn) kan immers heel veel: van speels tot chic al dan niet gecombineerd met kleursteen of balletjes en vormpjes van goud of zilver.

Tegenwoordig weten we dat parels bij toeval worden gevormd als een vreemd voorwerp de schelp van een pareloester binnendringt. Soms is het een zandkorreltje, soms een klein kreeftje of een parasiet. Om zich tegen dergelijke indringers te beschermen, scheidt de oester stoffen af die deze vreemdeling laagje voor laagje met parelmoer omhullen. De laagjes verharden en groeien jaarlijks honderdsten van millimeters. Op deze manier groeit in de schelp in de loop van vele jaren een kostbare, glanzende parel. Natuurlijke vindplaatsen van parels zijn de Perzische Golf, Sri Lanka, Australië, de eilanden in de Zuidzee, Venezuela, Mexico en Panama.


REDACTIE | DISCLAIMER | PRIVACY | ALGEMENE VOORWAARDEN
Copyright 2021 Jewelhouse &