Zondag 28 februari, 2021
 
 
 
ConsumentCONSUMENTLeverancierLEVERANCIER
 

VRIENDSCHAPSRINGEN

INKOOP ZILVER EN GOUD

CONTACTGEGEVENS
Gorecht Oost 30-B
9603 AA Hoogezand
Tel 0598 - 326 443
E-mail info@jewelhouse.nl
Twitter Facebook
Horlogebanden en batterijen

Pexhorba presenteert revolutionaire lederen horlogebanden. Deze horlogebanden maken jouw horloge af, precies zoals jij dat wilt. Pexhorba’s variabele bandaanzet sluit naadloos aan op de horlogekast. Het assortiment van Pexhorba bestaat uit bijna 1000 verschillende modellen in allerlei verschillende prijsklassen. Jewel House laat je met veel plezier de mogelijkheden van deze horlogebanden zien.

Horlogesbanden en batterijen
De uitstraling van een horloge wordt mede bepaald door de kwaliteit van de horlogeband. Bij Jewel House kun je prima terecht als je horlogeband aan vervanging toe is. Het assortiment van Jewel House bestaat onder andere uit kleurrijke reptielenbanden, klassieke leren horlogebanden, sportbanden, anti-allergische banden en vaste- en rekbanden in double, staal en bicolor. We werken met de horlogebanden van Pexhorba, een zeer bekend kwaliteitsmerk. Ook voor alle type en voorkomende soorten horlogebatterijen kan je bij Jewel House terecht. De batterij kan vaak binnen 5 minuten vervangen worden. Klaar terwijl je wacht!

Je kunt bij ons prima een horlogeband naar eigen wens, stijl, kleur en met eigen sluiting samenstellen. Langer, breder of een oneven maat, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook het soort leder bepaal je zelf. Om de juiste keuze te maken vragen wij je in de winkel de mogelijkheden te bekijken. Zo komt je erachter welke maat je nodig hebt. Onze Pexhorba horloge banden worden met de hand gemaakt en zijn zeer huidvriendelijk. Jewel House heeft ook horlogebanden voor de wat grotere horloges.

Wie een horlogeband draagt, is vaak niet onder de indruk van het stukje leer of metaal, wat ervoor zorgt dat het horloge om de pols blijft zitten. Toch is het maken van een horlogeband werkelijk een stukje vakwerk.

Productieproces:
Horlogebanden worden tegenwoordig van de meest uiteenlopende materialen gemaakt. De meest gebruikte materialen zijn de huiden van runderen en reptielen. Maar ook de huis van de struisvogel, haai, rog en slang wordt regematig gebruikt. De hoeveelheid materiaal varieert van 25m2 tot 35m2. Het productieproces begint bij het selecteren van de gewenste huiden, in de meeste gevallen van normale slachtdieren. Als het reptielenhuid betreft, moet een waarborg worden afgegeven dat het geen huid van een bedreigde diersoort is (Cites-Label).

Leer wordt hoofdzakelijk gebruikt omdat dit sterk, flexibel en daardoor eenvoudig te bewerken en te kleuren is. Leer ademt, want het neemt transpiratie op en geeft het ook weer af.

Zelden geeft een lederen horlogeband een allergische reactie. Dit komt mede door de strenge eisen die gesteld worden aan de chemische stoffen bij het bewerken van het leer. Er zijn meerdere methoden voor de vervaardiging van een horlogeband: de cutting methode, waarbij de band wordt gesneden en de toplaag, vulling en voering met elkaar worden verlijmd. Bij de half-omboekmethode wordt de toplaag van de band om de vulling en voering gevouwen. De vol-omboekmethode tenslotte betekent het leggen van de bovenlaag om de vulling, waarna de voering (onderzijde) hier tegenaan wordt geplakt of gestikt. Bij deze methode wordt vaak tevens gekozen om een extra toplaag aan te brengen, waarbij de zijkanten van de band een polish en kleurbehandeling ondergaan.

Een horlogeband is elke twee jaar aan 'functionele' vervanging toe.
Horloges veranderen door de band. Het is net zoals iemand met een goed pak, maar met de verkeerde schoenen. Natuurlijk heeft de horlogeband als basisfunctie het dragen van de horlogekast. Vaak heeft de band 24 uur contact met de huid, dus moet deze comfortabel zitten en geen allergische reactie veroorzaken. Ook de Gesp niet. Het is een feit dat na enige tijd het bandje scheut, breekt of er dusdanig uitziet, dat het vervangen moet worden. Bij Jewel House kan je hier prima voor terecht.

Een horlogeband vervangen is een eenvoudige manier op je horloge te upgraden. Wij verkopen veel horlogebanden tegelijk, in bijvoorbeeld twee kleuren, waarmee de klant een totaal ander horloges creëert. Een horlogeband kost tussen de € 8,50 en € 75,-.

De horloge banden van Jewel House worden gepresenteerd in een opbergcassette van Pexhorba. Deze staat binnen handbereik in de winkel. De laatste jaren is positie van de leren horlogeband opgerukt, want tegenwoordig is deze het accesoire van het horloge. Zoals de siervelg de auto accentueert. Door de enorme keuze in kleuren- en breedte-uitvoeringen is de horlogeband een van de meest gepersonaliseerde accessoires van het moment.


REDACTIE | DISCLAIMER | PRIVACY | ALGEMENE VOORWAARDEN
Copyright 2021 Jewelhouse &